0 0,00

Cart

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

View Cart Checkout

Expand product search form

Όροι Χρήσης

Γενικά

Η ιστοσελίδα aerakis.gr είναι το ηλεκτρονικό κατάστημα της Εταιρείας ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝ. ΑΕΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε, που εδρεύει στον Πειραιά Αττικής, οδός Βασιλέως Γεωργίου Α αριθ. 10, με Α.Φ.Μ 093690819 και αριθμό ΓΕΜΗ 044304607000, νομίμως εκπροσωπούμενη, με αντικείμενο το εμπόριο ειδών ένδυσης και υπόδησης εγχώριας και αλλοδαπής προέλευσης (στο εξής καλούμενη «Εταιρεία»).

Το ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) της Εταιρείας δίνει τη δυνατότητα τόσο στους πελάτες της όσο και σε όλους τους χρήστες του internet να ενημερωθούν άμεσα για τα προϊόντα που προσφέρει προς λιανική πώληση η Εταιρεία, καθώς και να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους ηλεκτρονικά. Η χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματος και η πραγματοποίηση αγορών μέσω αυτού διέπεται από τους κάτωθι όρους και προϋποθέσεις. Οι επισκέπτες/ πελάτες οφείλουν να τους διαβάσουν προσεκτικά πριν από τη χρήση των υπηρεσιών της εταιρείας και εάν δεν συμφωνούν δεν θα πρέπει να κάνουν χρήση της ιστοσελίδας και του ηλεκτρονικού καταστήματος.

1. Τιμές Προϊόντων

Στις αναγραφόμενες τιμές των προϊόντων της ιστοσελίδας, συμπεριλαμβάνεται ο ανάλογος Φ.Π.Α. και τυχόν άλλοι φόροι. Οι τιμές αφορούν προϊόντα που είναι διαθέσιμα στο κατάστημα και οι διάφορες προσφορές ισχύουν μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων. 

Οι αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνουν τις πρόσθετες απαιτούμενες επιβαρύνσεις αποστολής οι οποίες προστίθενται και ο χρήστης/ αγοραστής ενημερώνεται πριν την ολοκλήρωση της παραγγελίας.  

Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει οποτεδήποτε τις τιμές των προϊόντων, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση των επισκεπτών/ πελατών. Η οποιαδήποτε τροποποίηση δεν θα καταλαμβάνει τις παραγγελίες που έχουν ήδη γίνει

2. Εγγραφή Χρήστη

Για την πραγματοποίηση αγορών μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος είναι προαιρετική, αλλά όχι απαραίτητη η δημιουργία λογαριασμού χρήστη. Για τη δημιουργία λογαριασμού, ο χρήστης καλείται να συμπληρώσει το ονοματεπώνυμό του και τα στοιχεία διεύθυνσής του, και φέρει ο ίδιος την ευθύνη για την ορθότητα των στοιχείων που δηλώνει. Ο χρήστης ο ίδιος τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης, δηλαδή το προσωπικό του όνομα χρήσης (username), και τον προσωπικό του κωδικό πρόσβασης (password). Οι κωδικοί αυτοί είναι αυστηρά προσωπικοί για κάθε επισκέπτη/χρήστη και δεν πρέπει να γνωστοποιούνται σε οποιονδήποτε τρίτο. Η δημιουργία λογαριασμού χρήστη επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα, ήτοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και δεν βρίσκονται σε δικαστική συμπαράσταση. 

Με τη δημιουργία του λογαριασμού, ο χρήστης συναινεί στη συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων που είναι απαραίτητα για την παροχή της υπηρεσίας. Ο χρήστης έχει ανά πάσα στιγμή τη δυνατότητα να ζητήσει πρόσβαση στα δεδομένα του, τη διόρθωση των στοιχείων ή τη διαγραφή του λογαριασμού. Τα προσωπικά στοιχεία που συλλέγονται παραμένουν απόλυτα εμπιστευτικά, δεν ανακοινώνονται σε τρίτα μέρη, η δε συλλογή και επεξεργασία τους γίνεται σύμφωνα με την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Εταιρείας. 

3. Παραγγελία προϊόντων

Για την παραγγελία προϊόντων ο πελάτης μπορεί να συνδεθεί με το λογαριασμό χρήστη (εφόσον διαθέτει) ή να προχωρήσει σε ανώνυμη αγορά. Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της παραγγελίας, ο πελάτης θα πρέπει να συμπληρώσει το ονοματεπώνυμό του και τα στοιχεία διεύθυνσης, να επιλέξει τον τρόπο πληρωμής και αποστολής/ παράδοσης των προϊόντων και να αποδεχθεί τους παρόντες όρους. Τα έξοδα αποστολής και αντικαταβολής, υπολογίζονται σύμφωνα με τον τρόπο πληρωμής και αποστολής/ παράδοσης που επιλέγει ο πελάτης και τη διεύθυνση αποστολής. Εφόσον προκύπτουν, προστίθενται στο τελικό ποσό πληρωμής και αναγράφονται ευκρινώς πριν την ολοκλήρωση της παραγγελίας.  Μετά την ολοκλήρωση της παραγγελίας, αποστέλλεται ενημερωτικό email στον πελάτη, για την επιβεβαίωση της παραγγελίας του. Ο πελάτης φέρει την ευθύνη για την ορθότητα και νομιμότητα των στοιχείων που δηλώνει. Τα στοιχεία που συλλέγονται σε αυτό το στάδιο είναι απαραίτητα για την εκτέλεση της σύμβασης πώλησης. Σε περίπτωση ανώνυμης αγοράς, τα στοιχεία του πελάτη δεν αποθηκεύονται για καμία μελλοντική χρήση, πλην όσων στοιχείων είναι απαραίτητα για την εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεων της εταιρείας. 

4. Τρόποι Παράδοσης/ Αποστολής

Οι παραδόσεις γίνονται μέσω συνεργαζόμενης εταιρείας ταχυμεταφορών (Courier) ή από οδηγούς της Εταιρείας μας. Η παράδοση γίνεται στον τόπο που δηλώθηκε στην φόρμα παραγγελίας. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής των προϊόντων που θα παραγγέλθηκαν on line από την έδρα της Εταιρείας  χωρίς καμία επιπλέον χρέωση. 

Η αποστολή των προϊόντων επιβαρύνεται με έξοδα αποστολής (εφόσον προκύψουν) τα οποία προστίθενται στο τελικό ποσό πληρωμής και αναγράφονται ευκρινώς στην τελική φόρμα παραγγελίας.

5. Τρόποι Πληρωμής

Μέθοδος Αντικαταβολής – Πληρωμή με την παραλαβή της παραγγελίας

Εάν ο πελάτης επιλέξει πληρωμή με αντικαταβολή, τότε η πληρωμή γίνεται από τον πελάτη κατά τη στιγμή της παράδοσης του προϊόντος, με μετρητά που παραδίδονται στον υπάλληλο της εταιρείας ταχυμεταφορών. Η επιβάρυνση για πληρωμή με αντικαταβολή γίνεται σύμφωνα με την πολιτική αποστολών. 

Πληρωμή με Χρεωστική ή Πιστωτική Κάρτα

Υποστηρίζεται η πληρωμή της παραγγελίας με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Τα στοιχεία της κάρτας δεν αποθηκεύονται σε αποθηκευτικά μέσα της εταιρείας κατά τη διάρκεια της συναλλαγής αλλά καταχωρούνται απευθείας σε ασφαλές περιβάλλον του συνεργαζόμενου τραπεζικού ιδρύματος.

Πληρωμή με Paypal

Η πληρωμή με Paypal γίνεται σύμφωνα με τους όρους συναλλαγών που επιβάλλει η εταιρεία Paypal

Πληρωμή με κατάθεση σε Τραπεζικό Λογαριασμό

Ο πελάτης μπορεί να πληρώσει με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό της Εταιρείας, αναγράφοντας το ονοματεπώνυμό του και τον κωδικό της παραγγελίας κατά την κατάθεση του ποσού

6. Δικαίωμα Υπαναχώρησης

Ο πελάτης έχει δικαίωμα αναιτιολόγητης υπαναχώρησης από τη σύμβαση πώλησης, εντός δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών, από την παραλαβή των προϊόντων. Η δήλωση της υπαναχώρησης μπορεί να ασκηθεί εγγράφως, εντός της ανωτέρω προθεσμίας, με αποστολή e-mail στο … ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, δηλώνοντας στην Εταιρεία την απόφασή του να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση, ενώ υπάρχει προαιρετικά και η δυνατότητα χρήσης του υποδείγματος εντύπου υπαναχώρησης το οποίο είναι διαθέσιμο εδώ.

Επισημαίνεται ότι εάν ο πελάτης έχει προβεί σε διαχείριση των αγαθών άλλη από εκείνη που είναι αναγκαία για τη διαπίστωση της φύσης, των χαρακτηριστικών και της λειτουργίας των αγαθών, τότε φέρει την ευθύνη για τυχόν μείωση της αξίας τους και η Εταιρεία επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να του επιστρέψει ποσό μικρότερο από το ποσό αγοράς.

Εξαιρούνται από το δικαίωμα υπαναχώρησης, τα προϊόντα τα οποία δεν είναι κατάλληλα προς επιστροφή για λόγους προστασίας της υγείας ή για λόγους υγιεινής, εφόσον είναι σφραγισμένα και έχουν αποσφραγιστεί μετά την παράδοση, ιδίως δε προϊόντα όπως εσώρουχα και μαγιό που πωλούνται στο ηλεκτρονικό κατάστημα. 

Σε περίπτωση υπαναχώρησης, ο πελάτης οφείλει να επιστρέψει τα προϊόντα χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση και οπωσδήποτε εντός 14 ημερών από τη μέρα που ανακοινώσε στην Εταιρεία την απόφασή του να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση. Το κόστος επιστροφής των μη ελαττωματικών προϊόντων βαραίνει τον πελάτη. Η Εταιρεία υποχρεούται να επιστρέψει κάθε πληρωμή που έλαβε από τον πελάτη, συμπεριλαμβανομένων, κατά περίπτωση, των δαπανών παράδοσης (εξαιρουμένων των επιπλέον εξόδων παράδοσης που προέκυψαν επειδή ο πελάτης επέλεξε ακριβότερο τρόπο παράδοσης ή επειδή επέλεξε πληρωμή με αντικαταβολή), εντός 14 ημερών από τη μέρα που ο πελάτης άσκησε το δικαίωμα υπαναχώρησης και ανακοίνωσε στην Εταιρεία την απόφαση να υπαναχωρήσει, και σε κάθε περίπτωση αφού η Εταιρεία παραλάβει τα προϊόντα και αυτά βρίσκονται σε άριστη κατάσταση, όπως παραλήφθηκαν, χωρίς φθορές και να είναι πλήρη, εντός της αρχικής συσκευασίας τους και συνοδεύονται από όλα τα σχετικά έγγραφα και την απόδειξη αγοράς.

7. Ελαττωματικά Προϊόντα

Η Εταιρεία καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να προϊόντα που παραδίδονται να φέρουν τις συνομολογημένες ιδιότητες χωρίς πραγματικά ελαττώματα. Σε περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος, ο πελάτης καλείται να επικοινωνήσει άμεσα με την Εταιρεία τηλεφωνικά στο … ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στη διεύθυνση …, προκειμένου να ασκήσει τα δικαιώματά του. Σε κάθε περίπτωση ο καταναλωτής έχει τα δικαιώματα που προβλέπονται στον Αστικό Κώδικα και στο νόμο 2251/94 για την προστασία των καταναλωτών, και μπορεί είτε να ζητήσει, χωρίς επιβάρυνσή του, τη διόρθωση ή την αντικατάσταση του με άλλο εκτός και αν αυτό είναι αδύνατο ή απαιτεί δυσανάλογες δαπάνες, είτε να ζητήσει την μείωση του τιμήματος, είτε να υπαναχωρήσει, εκτός και αν πρόκειται για επουσιώδες πραγματικό ελάττωμα. Το κόστος επιστροφής αποδεδειγμένα ελαττωματικών προϊόντων βαραίνει την Εταιρεία.

8. Προσωπικά Δεδομένα

Η Εταιρεία ενεργεί ως υπεύθυνη επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα για τα δεδομένα που συλλέγει και επεξεργάζεται κατά την πλοήγηση και χρήση της ιστοσελίδας, τη δημιουργία λογαριασμού και την πραγματοποίηση παραγγελίας. Η συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων γίνεται σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου της Εταιρείας. Κατά την πλοήγηση του χρήστη στην ιστοσελίδα, η Εταιρεία δεν συλλέγει προσωπικά δεδομένα από τους επισκέπτες. Παρόλα αυτά, μπορεί να συλλέγει ορισμένες πληροφορίες με τη χρήση cookies, σύμφωνα με την Πολιτική για τα Cookies.

Για τη δημιουργία λογαριασμού χρήστη, η Εταιρεία συλλέγει και επεξεργάζεται στοιχεία όπως: το ονοματεπώνυμο, στοιχεία διεύθυνσης και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Για την ολοκλήρωση παραγγελίας από το ηλεκτρονικό κατάστημα, η Εταιρεία συλλέγει και επεξεργάζεται στοιχεία όπως: το ονοματεπώνυμο, διεύθυνση αποστολής της παραγγελίας, και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μπορεί επίσης, να συλλέξει στοιχεία σχετικά με τον τρόπο πληρωμής που έχει επιλεγεί. Σε περίπτωση πληρωμής με χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, τα στοιχεία της κάρτας δεν αποθηκεύονται σε αποθηκευτικά μέσα της εταιρείας κατά τη διάρκεια της συναλλαγής αλλά καταχωρούνται απευθείας σε ασφαλές περιβάλλον του συνεργαζόμενου τραπεζικού ιδρύματος. Η Εταιρεία δεν συλλέγει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των χρηστών/ πελατών. Τα στοιχεία που συλλέγει και επεξεργάζεται η εταιρεία είναι απαραίτητα για τη διατήρηση λογαριασμού χρήστη, την ολοκλήρωση των παραγγελιών και αποστολή/ παράδοση στον πελάτη των προϊόντων που έχει παραγγείλει, και την επικοινωνία με τον πελάτη σχετικά με την παραγγελία του, σε εκτέλεση της σύμβασης πώλησης με την Εταιρεία (νομική βάση εκτέλεσης σύμβασης). Επίσης, η Εταιρεία διατηρεί δεδομένα που είναι απαραίτητα για την εκπλήρωση των νομικών και φορολογικών υποχρεώσεων, τη διεκδίκηση των αμοιβών ή σε περίπτωση αντιδικίας (νομική βάση εκπλήρωσης νομικών υποχρεώσεων). Η Εταιρεία δύναται να χρησιμοποιεί τα δεδομένα που συλλέγει για διαφημιστικούς σκοπούς, κατόπιν ρητής συγκατάθεσης του υποκειμένου των δεδομένων. Για κάθε άλλη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων, ο χρήστης θα ενημερώνεται κατά το χρόνο της συλλογής αυτών. Η Εταιρεία διατηρεί τα δεδομένα για όσο χρόνο είναι απαραίτητο για την εκπλήρωση των σκοπών για τους οποίους συλλέχθηκαν. Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν για τη δημιουργία λογαριασμού χρήστη, διατηρούνται για όσο χρόνο υπάρχει ενεργός λογαριασμός. Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν για την εκτέλεση της σύμβασης και την εκπλήρωση φορολογικών υποχρεώσεων της εταιρείας διατηρούνται για χρονικό διάστημα είκοσι ετών. Ο χρόνος αυτός μπορεί να παραταθεί, αν απαιτείται ή επιτρέπεται από τη νομοθεσία, ή εάν η παράταση είναι απαραίτητη για να ανταποκριθεί η Εταιρεία στις φορολογικές ή νομικές της υποχρεώσεις ή σε περίπτωση δικαστικής ή εξώδικης αντιδικίας.

Η Εταιρεία δεσμεύεται να μην αποκαλύψει, πωλήσει, μοιραστεί, ανακοινώσει, ή με άλλο τρόπο καταστήσει γνωστά, τα Προσωπικά Δεδομένα, πλην των περιπτώσεων που περιγράφονται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου. Η Εταιρεία δύναται να διαβιβάζει δεδομένα προς τους παρόχους υπηρεσιών και σε συνεργαζόμενες εταιρείες, οι οποίες έχουν επιλεγεί προσεκτικά και δεσμεύονται με σύμβαση εκ των προτέρων, με σκοπό τη λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος και την εκτέλεση των παραγγελιών. Προσωπικά δεδομένα διαβιβάζονται σε εταιρείες ταχυμεταφορών που αναλαμβάνουν την αποστολή των παραγγελιών. Επίσης, προσωπικά δεδομένα διαβιβάζονται σε συμβούλους (πχ. δικηγόρους, λογιστές), χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, επαγγελματίες παρόχους υπηρεσιών, όπως υπηρεσίες marketing, διαφήμισης, υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, βελτιστοποίησης και φιλοξενίας ιστοσελίδων, υπηρεσίες ελέγχου πληρωμών, τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τις υπηρεσίες Προστασίας του Καταναλωτή και υπηρεσίες αποφυγής ηλεκτρονικής απάτης, για περιπτώσεις κακόβουλης χρήσης. Οι ως άνω κατηγορίες αποδεκτών των προσωπικών δεδομένων αποτελούν εκτελούντες την επεξεργασία για λογαριασμό μας και άρα ως τέτοιοι δεν προβαίνουν σε καμία επεξεργασία των δεδομένων πέραν των ανωτέρω σκοπών διαβίβασης. 

Η Εταιρεία λαμβάνει όλα τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και την ασφάλεια των συναλλαγών (Application firewall, server firewall, SSL encryption). Επιπλέον, μόνο εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι της Εταιρείας έχουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των χρηστών/ πελατών και η πρόσβαση προσώπων χωρίς εξουσιοδότηση στα προσωπικά σας δεδομένα απαγορεύεται. Επισημαίνεται ότι κανένα σύστημα ασφαλείας ή σύστημα διαβίβασης στοιχείων μέσω διαδικτύου δεν είναι απόλυτα ασφαλές. Για το λόγο αυτό, οι χρήστες/ πελάτες ενθαρρύνονται να αποφεύγουν την αποστολή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων μέσω της ιστοσελίδας/ ηλεκτρονικού καταστήματος. Σε περίπτωση παραβίασης, ενημερώνεται άμεσα ο χρήστης/ πελάτης καθώς και την αρμόδια εποπτική αρχή.

Ο χρήστης/ πελάτης έχει δικαίωμα Πρόσβασης στο Προσωπικά Δεδομένα σας, Διόρθωσης, Περιορισμού της επεξεργασίας, Διαγραφής, Φορητότητας και Εναντίωσης στην επεξεργασία, υποβάλλοντας αίτημα εγγράφως στη διεύθυνση … Επιπλέον, έχει δικαίωμα καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, εγγράφως (Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα) ή ηλεκτρονικά (www.dpa.gr ).

9. Cookies

Κατά την πλοήγηση και χρήση της ιστοσελίδας, η Εταιρεία χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό να είναι λειτουργική ή πιο αποδοτική στη λειτουργία της, για τη βελτίωση της πλοήγησής και την ορθή εμφάνιση του περιεχομένου. Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στον υπολογιστή ή σε άλλη ηλεκτρονική συσκευή του χρήστη όταν επισκέπτεται την ιστοσελίδα τα οποία, στη συνέχεια, χρησιμοποιούνται ως μέσο αναγνώρισης του υπολογιστή. Αναλόγως του σκοπού που εξυπηρετούν τα cookiesδιακρίνονται στις εξής κατηγορίες:

(α) Cookies που είναι τεχνικά απαραίτητα για την πραγματοποίηση της σύνδεσης στην ιστοσελίδα ή για την παροχή της υπηρεσίας διαδικτύου την οποία έχει ζητήσει ο ίδιος ο χρήστης. Ο χρήστης δεν έχει τη δυνατότητα να απορρίψει την εγκατάσταση αυτών των cookies, καθώς χωρίς αυτά δεν είναι δυνατή η παροχή υπηρεσιών εκ μέρους της ιστοσελίδας.  Τέτοια cookies είναι αυτά που χρησιμοποιούνται για την αναγνώριση ή/και διατήρηση περιεχομένου που εισάγει ο χρήστης/ πελάτης κατά τη διάρκεια μιας σύνδεσης (session) σε ιστοσελίδα καθ’ όλη τη διάρκεια της συγκεκριμένης σύνδεσης, όπως το «καλάθι αγορών», για τη σύνδεση του συνδρομητή ή χρήστη σε υπηρεσίες που απαιτούν αυθεντικοποίηση, για την ασφάλεια του χρήστη, για την πραγματοποίηση της τεχνικής της κατανομής φορτίου (load balancing) σε μία σύνδεση σε ιστοσελίδα του διαδικτύου, για τη διατήρηση των επιλογών του χρήστη σχετικά με την παρουσίαση της ιστοσελίδας, π.χ. επιλογή γλώσσας, αποθήκευση ιστορικού αναζητήσεων. 

(β) Cookies που εγκαθίστανται με σκοπό τη διαδικτυακή διαφήμιση (online advertizing). Η εγκατάστασή τους επιτρέπεται μόνο κατόπιν συγκατάθεσης του χρήστη.

(γ) Cookies που εγκαθίστανται με σκοπό την στατιστική ανάλυση (web analytics), όπως η υπηρεσία GoogleAnalytics. Η εγκατάστασή τους επιτρέπεται μόνο κατόπιν συγκατάθεσης του χρήστη.

10. Ευθύνη του χρήστη

Δυνατότητα σύναψης έγκυρης παραγγελίας ή/και δημιουργία λογαριασμού έχουν όσοι είναι δικαιοπρακτικά ικανοί, σύμφωνα με τον ελληνικό αστικό κώδικα, ήτοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και δεν έχουν τεθεί σε δικαστική συμπαράσταση. 

Η χρήση της ιστοσελίδας και του ηλεκτρονικού καταστήματος πρέπει να είναι σύμφωνη με τη νομοθεσία και τους κανόνες της καλής πίστης και των συναλλακτικών ηθών, και ο χρήστης υποχρεούται να απέχει  από κάθε παράνομη πράξη και καταχρηστική συμπεριφορά, καθώς και από την υιοθέτηση παράνομων πρακτικών και πρακτικών αθέμιτου ανταγωνισμού.

Απαγορεύεται η ανάρτηση, δημοσίευση, αποστολή ή μεταφορά οποιοδήποτε υλικού που είναι παράνομο, απειλητικό, προσβλητικό, υβριστικό ή παραβιάζει τα ατομικά δικαιώματα και τα προσωπικά δεδομένα τρίτων, δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας της Εταιρείας ή τρίτων.

Απαγορεύεται η ανάρτηση, δημοσίευση, αποστολή ή μεταφορά με άλλες μεθόδους, οποιουδήποτε υλικού που περιέχει ψηφιακούς ιούς ή οποιουσδήποτε άλλους ηλεκτρονικούς κώδικες, αρχεία ή προγράμματα που σχεδιάστηκαν με σκοπό να καταστρέψουν, να βλάψουν ή να περιορίσουν την λειτουργία οποιουδήποτε λογισμικού ή εξοπλισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Κάθε χρήση αντίθετη με τους παραπάνω όρους, δίνει το δικαίωμα στην εταιρεία μας να προβεί στην άμεση διακοπή της λειτουργίας του λογαριασμού του χρήστη.

11. Περιορισμός Ευθύνης

Οι πληροφορίες που παρέχονται στην ιστοσελίδα είναι πλήρεις, αληθείς, έγκυρες και επικαιροποιημένες, είτε αυτές αφορούν την Εταιρεία, είτε αφορούν τα παρεχόμενα προϊόντα/υπηρεσίες από το ηλεκτρονικό κατάστημα, υπό την επιφύλαξη τυχόν τεχνικών ή τυπογραφικών λαθών, που δεν μπορούν να προβλεφθούν ή έχουν προκύψει ακούσια ή λόγω διακοπών λειτουργίας των ιστοσελίδων είτε λόγω ανωτέρας βίας ή από υπαιτιότητα τρίτων. Η Εταιρεία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα τεχνικά και άλλα μέσα προκειμένου να ενημερώνεται άμεσα η διαθεσιμότητα των προϊόντων. Ωστόσο, σε περίπτωση λάθους δεν φέρει ευθύνη για τη μη διαθεσιμότητά τους, και θα ενημερώνει άμεσα τον αγοραστή προκειμένου να ακυρώσει την παραγγελία του. 

Η Εταιρεία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα τεχνικά ή άλλα μέτρα και καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου (α) η ιστοσελίδα και το ηλεκτρονικό κατάστημα να λειτουργεί αδιαλείπτως και προσηκόντως χωρίς προβλήματα, διακοπές, καθυστερήσεις, σφάλματα ή λάθη, (β) τα δεδομένα/πληροφορίες που χορηγούνται και διαβιβάζονται μέσω της ιστοσελίδας αφενός να μην αλλοιώνονται, αφετέρου να προστατεύονται με τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, καθόσον τα συστήματα ασφαλείας του παρόντος δικτυακού τόπου υπόκεινται σε περιορισμούς, (γ) η τεχνολογία που χρησιμοποιεί η ίδια ή οι εξυπηρετητές (Servers) μέσω των οποίων το ηλεκτρονικό κατάστημά μας τίθεται στη διάθεση των Χρηστών να μην περιέχει ιούς ή άλλα επιζήμια συστατικά ή προγράμματα λογισμικού, ωστόσο η Εταιρεία δεν παρέχει σχετικές εγυήσεις όλα τα ανωτέρω και δεν υποχρεούται σε αποζημίωση σας, σε περίπτωση που υποστείτε οποιαδήποτε ζημία για τους ως άνω λόγους.

Επιπλέον η Εταιρεία ουδεμία εγγύηση παρέχει (α) για την καταλληλότητα, αποτελεσματικότητα, επάρκεια των προϊόντων του αναφορικά με το σκοπό για τον οποίο εσείς το προορίζετε και (β) για την ορθή και προσήκουσα εκτέλεση των συναλλακτικών υποχρεώσεων των υπολοίπων χρηστών της ιστοσελίδας.

Η Εταιρεία καταβάλλει εύλογες προσπάθειες για τη συντήρηση και τη διαθεσιμότητα του περιεχομένου της ιστοσελίδας και του ηλεκτρονικού καταστήματος. Παρ’ όλα αυτά, οι χρήστες αποδέχονται ότι η Εταιρεία δικαιούται οποτεδήποτε κατά την κρίση της να τροποποιεί ή/και να διακόπτει προσωρινά ή μόνιμα το σύνολο ή τμήμα της ιστοσελίδας με ή/και χωρίς προειδοποίηση προς τους χρήστες, δεδομένου ότι η διαθεσιμότητα μπορεί να επηρεάζεται από τον εξοπλισμό των χρηστών, από άλλα δίκτυα επικοινωνιών, από το μεγάλο αριθμό ατόμων που προσπαθούν να κάνουν χρήση τη ιστοσελίδας ταυτόχρονα ή από άλλες αιτίες. Ως εκ τούτου, η Εταιρεία δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε είδους ζημία προερχόμενη από την αδυναμία πρόσβασης των χρηστών σ’ αυτό, την παύση του συνόλου ή τμημάτων αυτού, την καθυστέρηση, μη παράδοση, διακοπή ή κακή ποιότητα λήψης των υπηρεσιών του ή απώλειας του περιεχομένου τους, την ύπαρξη κάθε είδους λαθών.

Η Εταιρεία δεν φέρει ευθύνη για τυχόν τεχνικά προβλήματα που τυχόν παρουσιασθούν στους χρήστες όταν επιχειρούν την πρόσβαση στην ιστοσελίδα και κατά την διάρκεια αυτής και έχουν σχέση με τη λειτουργία ή συμβατότητα της δικής τους υποδομής με τη χρήση της ιστοσελίδας. Επίσης η Εταιρεία ουδεμία ευθύνη έχει για πράξεις ή παραλείψεις τρίτων και ιδιαίτερα μη επιτρεπόμενες παρεμβάσεις τρίτων σε προϊόντα ή/και υπηρεσίες ή/και πληροφορίες που διατίθενται μέσω αυτού.

Πλέον των όσων ρητά ορίζονται στο παρόν, την Εταιρεία ουδεμία ευθύνη αστική, ποινική, ή άλλως πως φέρει έναντι των χρηστών ή/και οποιουδήποτε τρίτου έλκει δικαιώματα από εσάς, σε περίπτωση που οποιοσδήποτε από τους ανωτέρω, κατά τη χρήση των υπηρεσιών ή/και των προϊόντων του παρόντος ηλεκτρονικού καταστήματος υποστεί οποιουδήποτε είδους ζημία οφειλόμενη σε: (α) λάθη, παραλείψεις, τεχνικά κωλύματα, βλάβες ή δυσλειτουργίες των τηλεπικοινωνιακών Δικτύων, του Διαδικτύου, του δικτυακού τόπου, των Internet Service Providers, (β) οριστική ή προσωρινή διακοπή λειτουργίας της ιστοσελίδας ή ορισμένων υπηρεσιών του ή/και σε διακοπή παροχής ορισμένων προϊόντων μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος, (γ) γεγονότα, καταστάσεις, ενέργειες, πράξεις ή/και παραλείψεις της Εταιρείας ή τρίτων συμπεριλαμβανομένων και των άλλων χρηστών της ιστοσελίδας, για τις οποίες η Εταιρεία δεν παρέχει εγγυήσεις και δεν φέρει υποχρέωση σύμφωνα με τα οριζόμενα στο παρόν, (γ) πληροφορίες και λοιπό περιεχόμενο που τυχόν δημοσιεύουν και κοινοποιούν τρίτα μέρη.

Η Εταιρεία επιφυλάσσεται ως προς το χρόνο παράδοσης των προϊόντων στις περιπτώσεις ανωτέρας βίας.

Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα οποτεδήποτε να διακόψει προσωρινά ή οριστικά τη λειτουργία ολόκληρου ή τμήματός της ιστοσελίδας για λόγους συντήρησης ή αναβάθμισης ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο.

Η Εταιρεία δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την επικοινωνία σας με τους τρίτους παρόχους υπηρεσιών που διαφημίζουν ή διαφημίζονται στην ιστοσελίδα και για την οποιανδήποτε τυχόν εμπορική συναλλαγή που μπορεί να προκύψει από τη μεταξύ σας σχέση.

Η ιστοσελίδα ενδέχεται να περιλαμβάνει συνδέσμους (Links) σε άλλους δικτυακούς τόπους. Η Εταιρεία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες άλλων διαδικτυακών τόπων που ενδέχεται να συνδέονται μέσω συνδέσμων και ρητά αποποιείται οποιασδήποτε ευθύνης για κάθε περιεχόμενο, πολιτική προστασίας απορρήτου, ποιότητα περιεχομένου και υπηρεσιών. Επιπλέον η Εταιρεία ουδεμία ευθύνη φέρει για τυχόν μη διαθεσιμότητα των δικτυακών αυτών τόπων, της πολιτικής τους περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και πληρότητα των πληροφοριών και των υπηρεσιών τους.

Η Εταιρεία δεν ελέγχει και δεν προβαίνει σε κανένα προληπτικό έλεγχο του περιεχομένου και των πληροφοριών που δημοσιεύουν και κοινοποιούν τρίτα μέρη και δεν φέρει ουδεμία ευθύνη γι αυτά.

Η Εταιρεία ευθύνεται μόνο για δόλο και βαριά αμέλεια σε περίπτωση βλάβης σας από πληροφορίες ή υπηρεσίες που η Εταιρεία παρέχει μέσω της ιστοσελίδας.

Η Εταιρεία δικαιούται να αποκλείσει προσωρινά ή μόνιμα κάποιο μέλος οποτεδήποτε και χωρίς να αναφέρει τους λόγους, δηλαδή να ακυρώσει/διαγράψει/εμποδίσει την πρόσβαση ή/και τη συμμετοχή μέλους (προσωρινά ή/και μόνιμα) χωρίς να εγερθούν απαιτήσεις κατά της Εταιρείας. Εξυπακούεται ότι το μέλος αυτό απαγορεύεται να γίνει μέλος ξανά της ιστοσελίδας με τα ίδια ή άλλα στοιχεία, εκτός και αν η Εταιρεία συναινέσει ρητώς προς τούτο. Προς τον σκοπό αυτό το μέλος συναινεί η Εταιρεία να διατηρεί τα προσωπικά του στοιχεία στο σύστημά της προκειμένου να είναι σε θέση να ταυτοποιήσει τυχόν μεταγενέστερη προσπάθεια εγγραφής του. Τα ανωτέρω ισχύουν ιδίως (αλλά όχι αποκλειστικώς) σε περίπτωση παραβίασης των όρων χρήσης από το μέλος, οι οποίοι στο σύνολό τους αναγνωρίζονται και συνομολογούνται από το μέλος ως ουσιώδεις, σε περίπτωση αιτήματος από οποιαδήποτε Αρχή, Δικαστήριο, σε περίπτωση καταγγελίας από τρίτο δικαιούχο δικαιωμάτων κατά του μέλους.

Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα οποτεδήποτε, αναιτιολογήτως και αζημίως, να διακόψει ή να παύσει την παροχή των υπηρεσιών της ή/και την λειτουργία του Δικτυακού Τόπου οριστικά ή προσωρινά, χωρίς αν υπέχει προς τούτο ουδεμία υποχρέωση προηγούμενης ενημέρωσης των μελών. Η Εταιρεία ευθύνεται μόνο για άμεσες ζημιές, οι οποίες προκύπτουν εξαιτίας δόλου ή βαριάς αμέλειάς της. Με την επιφύλαξη αναγκαστικού χαρακτήρα διατάξεων, αποκλείεται ρητά η ευθύνη της Εταιρείας για άμεση ζημία λόγω ελαφράς αμέλειας ανεξαρτήτως νομικού λόγου. Αποκλείεται πλήρως και ρητά η ευθύνη της Εταιρείας για έμμεσες ή επακόλουθες ζημίες – ανεξαρτήτως λόγου.

Η Εταιρεία δεν ευθύνεται για παράβαση των παρόντων Όρων που οφείλεται σε λόγους ανωτέρας βίας, όπως ενδεικτικά σεισμοί, πυρκαγιές, πλημμύρες, ακραία καιρικά φαινόμενα, απεργίες κλπ. Κάθε επισκέπτης/χρήστης χρησιμοποιεί την ιστοσελίδα με δική του αποκλειστική ευθύνη, το δε περιεχόμενό της σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι παρέχει συμβουλή ή προτροπή άμεση ή έμμεση προς τους επισκέπτες/χρήστες να προβούν σε οποιαδήποτε πράξη.

12. Δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας

Το σύνολο του περιεχομένου της ιστοσελίδας, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού, των κειμένων, εικόνων, φωτογραφιών, λογισμικού, συνδέσμου, αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Εταιρείας ή των προμηθευτών της και προστατεύονται από τις σχετικές διατάξεις του εθνικού και ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων περί εμπορικών σημάτων, βιομηχανικής και πνευματικής ιδιοκτησίας.  Τα ονόματα, εικόνες, σχήματα, λογότυπα και διακριτικά γνωρίσματα που παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα, είναι αποκλειστικά σήματα της Εταιρείας ή τρίτων προστατευόμενα από τους σχετικούς νόμους περί εμπορικών σημάτων, η δε παρουσίασή τους στην ιστοσελίδα δεν εκλαμβάνεται ως μεταβίβαση, παραχώρηση ή εκχώρηση άδειας ή δικαιώματος χρήσης τους. 

Αποθήκευση, εκτύπωση ή εμφάνιση του περιεχομένου της ιστοσελίδας επιτρέπεται μόνο για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η αντιγραφή, διανομή, μεταφορά, downloading, μεταποίηση, αποθήκευση, αναδημοσίευση, τροποποίηση ή αναπαραγωγή με άλλο τρόπο, ή με άλλο τρόπο χρήση του περιεχομένου της ιστοσελίδας, για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς, εκτός εάν δοθεί γραπτή συναίνεση από την Εταιρεία

13. Τροποποίηση Όρων

Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα ανά πάσα στιγμή και χωρίς προειδοποίηση να αναθεωρήσει, τροποποιήσει ή καταργήσει τους παρόντες Όρους μονομερώς, σύμφωνα με την ελεύθερη κρίση της, μέσα στα πλαίσια του νόμου και των συναλλακτικών ηθών, ενημερώνοντας βέβαια ταυτόχρονα το παρόν κείμενο για κάθε άλλη αλλαγή ή προσθήκη. Διευκρινίζεται ότι τυχόν αλλαγή των παρόντων Όρων Χρήσης δεν καταλαμβάνει και τις παραγγελίες που έχουν ήδη γίνει μέσα στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, πριν την έναρξη ισχύος των τροποποιήσεων σύμφωνα με τα ανωτέρω.

14. Εφαρμοστέο Δίκαιο και Λοιποί Όροι

Η ανωτέρω όροι διέπονται και ερμηνεύονται σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο. Σε περίπτωση διένεξης αρμόδια είναι τα Δικαστήρια του Πειραιά. 

Τυχόν ακυρότητα κάποιων εκ των παρόντων Όρων, δεν επιφέρει ακυρότητα των υπολοίπων. Η μη ενάσκηση από την Εταιρεία των δικαιωμάτων της που απορρέουν από τους παρόντες Όρους, δεν συνεπάγεται παραίτησή της από τα δικαιώματα αυτά, ούτε επιφέρει σιωπηρή κατάργηση Όρου. 

Espa Banner